Oblast produkce:
Pahorky Conegliano a Valdobbiadene.
Půda:
Ve vrstvách tvořena mramory a bílým pískovcem s dobrou drenáží, dodávající vínům květinovou chuť, velkou vytrvalost perlení a eleganci s nádechem ovoce, zejména zlatého jablka.
Druhy odrůd:
100% Glera.
Tvorba bublin:
Metoda Charmat s 9 měsíčním kvašením v ocelovém tanku.
Vzhled:
Světle slámová barva s jemnou a vytrvalou perlivostí.
Vůně:
Vůně je dobře vyvážená, s intenzivním a jemným buketem a bohatou vůní jablek a akátových květů.
Chuť:
Elegantní, ovocné a harmonické šumivé víno, velmi přitažlivé na patře.
Doporučení k pokrmům:
Vynikající jako aperitiv a ideální k jemným pokrmům.
Teplota podávání:
5 - 6°C.
Země původu:
Itálie
Doplňující informace:
Alkohol: 11,5 %
Zbytkové cukry: 16 g/l
Kyselost celkem: 6,2 g/l
Tlak: 20 °C - 4,5 baru
Dovozce:
Mix 4 You s.r.o., Hájkova 5, 628 00 Brno
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V duši vína se skrývá podstata růží.
Vášeň, zkušenosti, kvalita a rodinná tradice
4 základní kompetence pro výrobu vynikajícího Prosecca
VINAŘSTVÍ
San Gregorio je rodinné vinařství, které vede pět mladých sester.
Toto vinařství se již po generace věnuje výrobě vína Prosecco ve Valdobbiadene.
Původ vinařství San Gregorio, předávaného z generace na generaci, se odvíjí od rodinné tradice věnované lásce k půdě a sklizni.
V roce 2001 začala společnost rozšiřovat prodej po celém světě a etablovala se jako výrobce Prosecca z Valdobbiadene.
Naše filosofie
O naše vinice ve Valdobbiadene se staráme s velkou vášní. Pečujeme o víno v každé specifické části jeho výroby s využitím nových technologií, které umožňují lepší realizaci vinařského procesu.
Vášeň a znalosti zděděné po našich prarodičích nás inspirovaly k výrobě vysoce kvalitního vína.
Naše rodina srdečně vítá návštěvníky, kteří chtějí zažít nezapomenutelný zážitek na našich vinicích a dozvědět se něco o původu našeho vína San Gregorio Prosecco.
Úcta k naší zemi
Naše vinařství je šetrné k životnímu prostředí a leží v jednom z nejkrásnějších viničních údolí na světě, které je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO.
Uvědomujeme si neocenitelnou hodnotu naší půdy a respektujeme posun v pěstování. K ošetřování révy používáme pouze přípravky bez chemie a vinici ručně plejeme.
Úcta k životnímu prostředí a přírodě je pro nás základní zásadou, která se odráží ve výběru surovin a kvalitě našich výrobků.
Dávné kořeny San Gregoria
San Gregorio (sv. Řehoř) je název čtvrti ve Valdobbiadene a název naší vinice. Šťastná volba, protože jméno zdobí historii dělnického městečka, kde vinná réva vytváří neplánovanou přírodní zahradu.
Starobylý kostel, který se tu tyčí již po staletí, je zasvěcen svatému Řehoři Velikému.
Byl vysvěcen v roce 1603 a dnes je obdivuhodně restaurován.
Malý kostelík přiléhající k malému klášteru existuje již od 14. století. Zde působili otcové benediktini a kapucíni ve prospěch komunity. Následovala období zanedbávání, až Benátská republika nařídila zrušení mnoha klášterů, včetně kláštera svatého Řehoře. Po zániku republiky se kolem zastavila francouzská a rakouská vojska, která přinášela velké nepříjemnosti. Po první světové válce byl kostel využit jako sídlo farnosti: Řehoře Velikého, velkého faráře a velkého reformátora, kterému Valdobbiadene vždy vzdávalo velkou úctu.
To vše ctí minulost, tradice a kulturu tohoto kraje. Pít střízlivě a v klidu na statku „San Gregorio“ má zvláštní význam, vše se znovu zapíná. Drahocenné zlato z pohárů nám dodává sílu, oprávněnou hrdost a svěřuje nám úkol milovat, respektovat, chránit a zvelebovat plody naší země.